Čierna Voda - Zjednodušená verzia stránok
Nastavenie veľkosti písma
+

Správy - Varovanie - Figyelmeztetés

Varovanie - Figyelmeztetés 1

Podvod - Csalás

    Podvodníci nepoznajú hranice a neustále útočia na seniorov s novými legendami, ktorými ich chcú oklamať a tak pripraviť o našetrené peniaze.
    Polícia prijala oznámenie od seniorky, ktorá uverila podvodníkovi a tak prišla o 5 000.- €. Neznámy muž ju oklamal, že je kamarát jej vnuka. Uviedol, že jej vnukovi v minulosti pomohol a teraz mu chce jej vnuk oplatiť pôžičkou. Seniorka súhlasila so stretnutím, na ktorom podvodníkovi odovzdala požadovanú sumu a dohodla si s ním termín, dokedy jej peniaze vráti. Keď v uvedenom termíne údajný kamarát jej vnuka peniaze nevrátil, seniorka zavolala vnukovi, ktorý však o ničom nevedel.
    Oklamať sa nechcela seniorka, ktorej zavolala údajná pracovníčka pošty s tým, že jej nesie zásielku, aby jej nadiktovala osobné údaje. Následne volal muž, ktorý sa predstavil ako policajt a uviedol jej, že sledujú ženu, ktorá sa predstavuje ako falošná poštárka a okráda ľudí. Keďže staršia žena už mala podozrenie, že sa jedná o podvod, zložila telefón a zavolala synovi.
    Opakovane zdôrazňujeme, aby si seniori informácie vždy vopred preverili a v prípade podozrenia, že sa jedná o podvodníka kontaktovali políciu na linke 158.

A csalók nem ismernek határokat, és folyamatosan újabbnál újabb történetekkel  támadják az időseket, amivel meg akarják őket téveszteni és ezáltal megfosztani a megtakarított pénzüktől.
A rendőrségre újabb bejelentés érkezett egy idősebb hölgytől, aki hitt a csalónak, és így 5000 eurós veszteség érte. Egy ismeretlen férfi az unokája barátjának adta ki magát. Tájékoztatta, hogy a múltban segített az unokáján, aki most ezt az adósságot  kölcsönből akarja törleszteni. Az idős hölgy beleegyezett egy találkozóba, ahol átadta a szükséges összeget a csalónak és megbeszélt vele egy időpontot, a pénz visszatérítéséről. Amikor az állítólagos barát a megadott időpontig nem adta vissza a pénzt, az idős hölgy felhívta az unokáját, aki persze nem tudott erről semmit.
Egy idős hölgy viszont nem hagyta magát becsapni, akit felhívott egy állítólagos postai dolgozó, mondván, hogy csomagot visz és kéri, hogy adja meg a  személyes adatait. Ezt követően felhívta őt egy férfi, aki rendőrnek mutatkozott be, s elmondta, hogy követnek egy nőt, ki hamis postásnak adja ki magát, és embereket rabol ki. Mivel az idős asszony már sejtette, hogy csalásról van szó, letette a telefont és felhívta fiát.

Ismételten hangsúlyozzuk, hogy az idősek minden esetben előzetesen tájékozódjanak az információkról, és csalás gyanúja esetén forduljanak a rendőrséghez a 158-as telefonszámon.

Dátum vloženia: 17. 10. 2022 10:30
Dátum poslednej aktualizácie: 17. 10. 2022 10:30
Autor: Správce Webu